Tutorials

Chokladkakan är 9 x 19 cm och lite tunnare än 1 cm.

 

Skär till ett cardstock så att det blir 30,5 x 23,5 cm. Biga långsidorna 1 cm och 2 cm från kanten på båda sidorna.

Biga kortsidan vid 9,5, 10,5, 20 och 21 cm. Klipp bort cardstocken från långsidorna så att pappret ser ut som på bilden nedan.

Jag klippte också bort 1,5 cm på båda sidorna så att kanten inte syns där jag har stansat med en Martha Stewart kantstans.

Ask till en 100 grams chokladkaka från Lindt

 

Jag har dekorerat först och limmat ihop asken som sista moment. Jag tycker att det är lättare att sätta fast allt när "asken" är platt. Glöm inte att limma fast ett knytband innan du sätter fast dekorationspappren.

 

Jag har använt enfärgad rosa cardstock från Panduro. Det behövs

3 bitar som är 9 x 19 cm

1 bit som är 7,5 x 19 cm

3 bitar som är 0,75 x 19 cm

2 bitar som är 0,75 x 9 cm, om man vill göra som jag gjort.

 

Den mönstrade cardstocken och alla dekorationer inuti asken är från Panduros paper pad The Corner Shop.

Det behövs 3 bitar som är 8,5 x 18,5 cm och en bit som är 7 x 18,5

 

Till den lilla fickan på insidan behövs en bit enfärgad cardstock som är 8,5 x 7,5 cm om man som jag vill stansa kanten, samt en mönstrad bit som är 8 x 5,7 cm. I den lilla fickan har jag lagt en tag som jag stansat ut med die från Magnolia. Där kan man skriva sin hälsning.

 

Jag har använt en kantstans till en del av hörnen samt chalkat alla kanter med Distress Ink - Vintage Photo.

Jag har "låtsassytt" runt alla kanter på det mönstrade pappret med en tunn svart penna.

 

På framsidan har jag dekorerat hörnen med en die från Magnolia. Jag har gjort en ram i papperslera. Både leran och formen är från Martha Stewart. Till sist har jag limmat dit namnet på den som ska få kortet/asken. Alfabetet heter Suger Sweet och är från QuicKutz.

Framsidan

Insidan

Här ser man tagen och chokladkakan

Baksidan, med min egen stämpel som min äldsta dotter designat och givit mig i present

 

Copyright Birgitta Kedebring© All Rights Reserved